SBO-DeWijngaardBarendrecht

Een kans voor elk kind op SBO De Wijngaard in Barendrecht

SBO De Wijngaard is een school voor Speciaal Basisonderwijs in Barendrecht. Hier werken we met een betrokken en enthousiast team aan ons doel: ieder kind een kans geven!
SBO De Wijngaard is een christelijke school op reformatorische grondslag. Onze naam De Wijngaard is ontleend aan de Bijbel. Een wijngaard is een plaats waar gewerkt wordt, maar is ook de verwijzing naar Gods Wijngaard. Deze identiteit is iedere schooldag de levende basis voor ons onderwijs en onze omgang met leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Op SBO De Wijngaard zijn twee kleutergroepen, negen SBO groepen en een clustergroep. De kleuterafdeling biedt kinderen ( 4 tot 6 à 7 jaar) met een ontwikkelingsachterstand een passende plek. De SBO groepen zijn grotendeels samengesteld op basis van leeftijd, maar op leerniveau en sociaal-emotionele ontwikkelingen spelen een rol bij de plaatsing. In de twee clustergroepen zitten kinderen die nog meer duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur nodig hebben en daarom een prikkelarme omgeving nodig hebben.

Naast het onderwijskundig personeel werken we intensief samen met Jeugdhulp op school. Op deze wijze willen we preventief werken en leerlingen vroegtijdig te ondersteunen in hun onderwijs- en zorgbehoeften.
 

Werken op SBO De Wijngaard?

Welkom! Klik hier voor de vacatures.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van onze school:SBO De Wijngaard