care-for-you-3.jpg

Onderwijs en zorg gaan hand in hand op Buitengewoon Onderwijs 'Care for You'

Zorgboerderij 'Care for You' is gelegen in Bleskensgraaf en is voortgekomen uit een samenwerking tussen SBO De Akker, SO De Rank Sliedrecht en stichting Zorgboeren Zuid-Holland. Zorgboerderij 'Care for You' is op dinsdag, woensdag en donderdag een uitvalsbasisvan de scholen. Leerlingen die dreigen uit te vallen of al uitgevallen zijn, ontvangen intensieve begeleiding tijdens het onderwijs dat hen op de zorgboerderij gegeven wordt.

De leerlingen volgen het onderwijs gegeven door de leerkrachten zoals zij gewend zijn op hun eigen school. De lessen worden afgewisseld met ondersteunende praktische lessen. Deze worden gegeven door de begeleiders op de zorgboerderij. Vanuit de visie 'zo normaal mogelijk' is de plaatsing in principe tijdelijk van aard en terugkeer naar school het perspectief. De doelen zijn hier ook op gericht. Binnen de samenwerking is onderwijs, zorg en dagbesteding met elkaar verweven, zodat er een integrale aanpak voor de leerlingen is. Ontwikkelen, leren, onderwijzen en handelen is hierbij leidend. Het huidige traject is met name bestemd voor leerlingen in de leeftijd van 6-12 jaar.

Bekijk hier het filmpje van de BGO. 
Of lees de folder voor meer informatie. 

Iedereen binnenboord door de inzet van de groene leeromgeving. 

BGO Care for You heeft meegewerkt aan onderzoek naar onderwijszorgboerderijen voor leerlingen die op school zijn uitgevallen. Iedereen binnenboord door de inzet van de groene leeromgeving. 
Bekijk de factsheet voor meer informatie, of lees het volledige rapport. 

Werken bij Buitengewoon Onderwijs 'Care for You?

Welkom! Klik hier voor de vacatures.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van stichting Zorgboeren Zuid-Holland