SBODeAkkerWerkendam-nieuw

Solliciteren bij SORandstad

Ben je nog niet zeker voor welke vacature je wilt solliciteren of staat jouw droombaan er nog niet bij, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Op de scholen ben je welkom om mee te lopen, in gesprek te gaan, collega’s en kinderen te ontmoeten. Op deze manier kom je erachter of een baan bij SORandstad past. Eén ding willen we je graag meegeven: solliciteren kan altijd, ook als je twijfelt of je geschikt bent!

De route naar een nieuwe baan

Dit zijn de sollicitatiestappen die je kan doorlopen bij SORandstad. Omdat iedere situatie anders is, bekijken we per situatie welke stappen we met elkaar gaan volgen.

Stap 1. Meelopen

Je wilt werken bij SORandstad maar weet niet of jouw beeld klopt met de werkelijkheid? Je bent dan hartelijk welkom om een dag(deel) mee te kijken in de groepen. Neem contact op met de school waar jij mee wilt lopen en vraag naar de schoolopleider. Ook wij vinden het fijn als je een dagdeel meeloopt, zodat we ook jou al ‘in de praktijk zien’. Na het meelopen volgt een informeel gesprek om jouw vragen te beantwoorden en nader kennis met elkaar te maken.

Stap 2. Je solliciteert bij SORandstad

Je verstuurt je brief naar onze managementassistente. Zij zal een ontvangst bevestiging naar je versturen, zodat jij weet dat je brief goed is aangekomen. De managementsecretaresse zorgt ervoor dat jouw brief bij de juiste locatie komt. De locatieleider of teamleider beoordeelt of je in aanmerking komt voor een sollicitatiegesprek. Hij/zij neemt contact met je op om een afspraak te maken.

Stap 3. Sollicitatiegesprek op locatie

Het is zover! Je komt op sollicitatiegesprek. Hoewel een sollicitatiegesprek spannend is, proberen we met elkaar een ontspannen gesprek te hebben. We geloven erin dat we alleen dan jou echte kant kunnen zien. Tijdens het sollicitatiegesprek spreken we over jouw drijfveren voor het speciaal onderwijs. Ook komen jouw belangrijkste eigenschappen, ervaring en sterke kanten aan bod. Je wilt gaan werken op een christelijk, reformatorische school. In het gesprek willen we ontdekken waarom jij voor een christelijk reformatorische school gekozen hebt.  

Stap 4. Het vervolg

Na het sollicitatiegesprek wordt intern teruggeblikt op het gesprek. Ongetwijfeld zal jij ook je gedachten op een rij willen zetten. Heb je toch nog vragen over het gesprek, over de functie, de organisatie of over de vacature? Neem gerust contact met ons op.
Intern wordt beoordeeld of we met jou verder willen gaan. De uitkomst hiervan zal door de schoolleider of teamleider met jou gedeeld worden. Uiteraard is er alle ruimte om jou kijk op het gesprek met ons te delen. Als we gezamenlijk verder willen met elkaar, word je uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaarden gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we werkuren/werkfactor, het inwerktraject door ervaren schoolopleiders, je inschaling van je loon en de documentatie die van belang zijn om een contract op te stellen.

Stap 5. Je hebt een baan!

Als een akkoord bereikt is over de onderwerpen van het arbeidsvoorwaardelijke gesprek, neemt de collega van de administratie contact met je op. Zij vertelt dat ons administratiekantoor (VGS) documenten naar je opstuurt. Deze documenten moet je zo spoedig mogelijk invullen, zodat er geen hinder is met betrekking tot het opstellen van je contract. Als alles afgerond is, staat niets de weg om jouw werk bij ons te starten. Je wordt warm ontvangen door onze collega’s!

Vacatures

We willen graag met je meekijken welke functie voor jou geschikt is.