SBODeAkkerWerkendam-nieuw

Begeleiden van stagiaires

Misschien droomde je er als kind al van: Werken als juf of meester voor een ‘eigen groep met kinderen’. In gedachten bereidde je de lessen al voor en zag je de inrichting van het lokaal al voor je. Zo verging het mij ook. Heerlijk om daarover te fantaseren! Wat ik vooral heel belangrijk vond (en vind) was en is  ‘oog hebben voor ieder kind’ en ‘kinderen de zorg geven die ze nodig hebben’. Tijdens mijn stages in mijn PABO-tijd kon ik daar een klein beetje aan proeven. 

Toen kwam mijn snuffelstage op het S(B)O. Van tevoren had een vriendin al eens gezegd “het S(B)O, dat is net iets voor jou…” Daar dacht ik het zijne over. In mijn gedachten zag ik klassen vol problemen die vooral heel externaliserend waren.  Nee… het S(B)O dat was niets voor mij (dacht ik).

Snuffelstage

Van te voren had ik een kennismakingsgesprek met mijn werkplekbegeleider. Als onderbouw PABO-student vond ik mijn plekje in  groep 8 best spannend en toen de meester mij ook nog ging vertellen over alle problematieken in de groep (denk aan: een leerling die ‘lak’ heeft aan alle vrouwen) was mijn plezier voor deze snuffelstage ver te zoeken. 

Maar, hoe anders liep alles dan verwacht… Toen na de eerste dag grote excessen uitbleven en het eigenlijk best wel leuk bleek te zijn, ging ik er steeds meer van genieten. Deze kinderen zijn PUUR, EERLIJK en echt helemaal ZICHZELF. Ze hebben jou als leerkracht nodig. En laat dat nu precies altijd mijn droom zijn geweest… Nu ben ik al 13 jaar werkzaam in het mooiste onderwijs wat er bestaat! Die ervaring gun ik jou ook! 

Wanneer ben je bij ons welkom?

Als je de PABO volgt of een sociale opleiding op het Hoornbeeck College (bijv. PW/MZ), je bent van harte welkom! Via de website van de school vind je een link naar een mailadres waar je een berichtje naar toe kan sturen wanneer je interesse hebt.  Vooraf is er altijd een kennismakingsgesprek met de schoolopleider waarbij er gekeken zal worden of een stageplaats op één van onze S(B)O-scholen passend is voor je en waar je voorkeuren naar uit gaan. Vervolgens word je gekoppeld aan één van de werkplekbegeleiders.  Tijdens je stage is er wekelijks een begeleidingsgesprek of wordt na afloop van de schooldag de dag even nabesproken. Op onze scholen word je gezien en helpen we elkaar verder!

Kom eens kijken en leer de kinderen samen met ons begrijpen. Puzzel je met ons mee?

sas-dsc08303-3.JPG

Toen kwam mijn snuffelstage op het S(B)O